SPORT

Șase echipaje românești avansează la Campionatele Mondiale de canotaj în finala de la Racice

Șase echipaje românești au avansat, joi, în finala Campionatelor Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia), după ce echipajul feminin de opt rame (W8+) și-a asigurat marți un loc în finala A, informează Agerpres.

Ionela Cozmiuc a câștigat prima semifinală la simplu vâsle feminin ușor, în 7:42,07.

Ioana Vrinceanu și Denisa Tilvescu au câștigat semifinala A/B1 a probei de perechi feminin (W2-) în 7:11,04.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au ocupat locul al doilea în semifinala A/B1 a probei de perechi masculin (M2-), cu timpul de 6:28.94, după ce echipajul britanic a făcut 6:28:57.

Madalina Beres, Amalia Beres, Magdalena Rusu și Roxana Anghel s-au clasat pe locul al doilea în semifinala A/B2 a probei feminine de patru (W4-), în 6:46.14.

Mihăiță Tigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Forin Lehaci, au terminat pe locul al doilea în semifinala A/B1 a probei masculine de patru (M4-), în 6:03.06.

Tot în finala de sâmbătă a evoluat și echipajul masculin de cvadruplu rame M4x al României, format din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosa, Ioan Prundeanu și Marian Enache, după ce a ocupat locul doi în semifinala SA/B2, în 5:49.85.

Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru s-au clasat pe locul al doilea în semifinala C/D de perechi masculin, 06:35.19 și vor concura în semifinala C.

Ancuța Bodnar și Simona Radis vor concura vineri pentru un loc în finala feminină de dublu rame (W2x), în aceeași zi echipajul masculin de opt rame (M8+) al României urmând să participe la repriză.

Echipajul feminin de patru rame (Elena Logofatu, Cristina Druga, Ioana Moroșan, Patricia Cires) va concura, de asemenea, în finala C.

România a aliniat 11 ambarcațiuni și 35 de canotori pentru Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice.

sursa: www.stiripesurse.ro