ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Sărbătoarea Muntelui de pe Rarau deschisă de liderul PNL și președintele CJ, Gheorghe Flutur. Pe scena a urcat multipla medaliată olimpică Ancuța Bodnar

„Sărbătoarea  Muntelui” a inceput in sunet de buciume. Editia din acest an ca si anii precedenți a fost deschisa  de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Ca și în anii trecuți, evenimentul a avut loc în masivul Rarău, în locul numit „Munceii Rarăului”. Invitata special a fost Ancuța Bodnar, multipla medaliată olimpică (o medalie de aur la Tokyo 2021 și două medalii la Paris 2024, una de aur și alta de argint), care este obișnuită să participe cu drag la acest gen de evenimente.

„Ancuța Bodnar este fata noastră de la munte, de la Vatra Moldoviței, care a venit împreună cu familia dumneaei aici”, a ținut să remarce Gheorghe Flutur după ce a luat cuvântul și a adresat un mesaj din partea sa. Fiind o Sărbătoare a Muntelui, Gheorghe Flutur a remarcat că zona montană mai are și alți proaspeți campioni cu medalii de aur, făcând trimitere la Roxana Anghel – “campioana noastră de la Frasin” – și Ionela Cozmiuc (Gheorghe Flutur însă a făcut referire după numele ei de fată, Lehaci), despre care a spus că este de la Câmpulung Moldovenesc (copilăria a fost în zona Frasin) și Andrei Sebastian Cornea, “campionul nostru de la Broșteni”. “Vreau să vă urez petrecere frumoasă, să vă îndemn să păstrați aceste sărbători și portul popular pentru că mult contează asta. Ancuța, felicitări, mă înclin în fața ta”, a transmis Gheorghe Flutur, nu înainte de a spune că zona de munte dă oameni gospodari, aleși, artiști, dă folclor și dă campioni.

nvitată să ia cuvântul, Ancuța Bodnar a spus că a venit cu bucurie la frumoasa sărbătoare a muntelui. De asemenea, în cuvântul pe care l-a rostit, multipla campioană olimpică a făcut un laudatio la adresa lui Gheorghe Flutur. “Vin de fiecare dată când sunt acasă pentru că Bucovina are cele mai frumoase sărbători, Bucovina este renumită în țară și nu numai. Toate aceste lucruri i se datorează domnului președinte pentru că el a avut grijă să aducă Bucovina la un punct așa de înalt. Noi, sportivii, facem tot posibilul să aducem România pe primul loc, să aducem Suceava pe primul loc. Pentru că suntem foarte mândri de zona de care aparținem. Vă invit pe fiecare dintre voi cu mare drag să veniți în Bucovina pentru că este cel mai frumos”, a declarat Ancuța Bodnar la Sărbătoarea Muntelui.

 

Precizăm că și ediția de anul acesta a fost deschisă în sunet de buciume, iar spectacolele populare nu au lipsit, cei prezenți bucurându-se de acestea.