ANUNȚPUBLICITATE

Sandale perfecte: cum să le alegi în funcție de piciorul tău

Orice femeie, chiar și cele care se consideră mai puțin fane ale sandalelor, păstrează o pereche în garderobă pentru ocazii speciale. Dimpotrivă, cele care le iubesc au chiar și garderobe întregi gândite pentru a se asorta cu fiecare pereche de sandale damă, iar multe nu le pot rezista celor cu tocuri înalte. Pe scurt, între sandale și femei există o iubire de netăgăduit!

Sandalele sunt încălțămintea cea mai populară în timpul sezonului estival, datorită structurii lor compuse din două elemente: partea superioară, adică partea de sus, foarte adesea redusă la câteva benzi plasate pe partea din față a piciorului și caracterizată de vârful și călcâiul descoperite. Cealaltă componentă este talpa care, în funcție de modelul ales, poate fi joasă, cu sau fără cauciuc, sau înaltă, cu o pană sau un toc de toate tipurile și înălțimile.

În acest sens, materialele cu care sunt fabricate, care sunt diferite modele sunt foarte importante. Există, apoi, diferite tipuri: sandale damă țesute, gladiator, din piele sau cu toc. Hai să le descoperim împreună și să încercăm să înțelegem ce factori pot determina alegerea încălțămintei potrivite.

Modele și tipuri de sandale damă

Sandalele pot fi clasificate în funcție de diferite aspecte, în primul rând de model sau tip. Iată care sunt principalele categorii:

Sandale damă tip flip flop

Modelele de tip flip flop, cunoscute și sub numele de șlapi, se caracterizează prin două benzi mici care unesc degetul mare și al doilea deget pentru a ține piciorul pe talpă, care este de obicei foarte joasă. Șlapii sunt confecționați din piele sau din țesătură și adesea șlapii pentru femei sunt decorați cu mărgele, flori mici sau alte ornamente.

Sandale damă gladiator

Pe de altă parte, sandalele gladiator se caracterizează prin trei elemente: o talpă, care poate fi foarte joasă sau cu toc, mici curele de piele care înfășoară antepiciorul și două șireturi foarte lungi care se strâng în jurul gleznei până la înălțimea gambei sau mai înalte.

Birkenstock

Un model care a devenit acum o referință în clasamentul sandale dama populare este sandala Birkenstock: un pantof cu două benzi, cu o cataramă pe gleznă, o talpă de plută și o talpă de cauciuc zimțată de 1 cm înălțime. Confortabile și practice, cu un design simplu și sobru, sunt în general confecționate din piele și reprezintă un pantof casual foarte versatil.

Saboți

Saboții tradiționali din lemn sunt încă în vogă. Ei pot fi fie cu talpa joasă de 1 cm pentru o utilizare în stil papuc, fie cu toc foarte înalt și curea decorată pentru o ținută mai extravagantă sau mai elegantă. Acestea sunt destul de grele datorită materialului din care sunt fabricate.

Sandale sport

Sandalele cu croială sportivă sunt sandale damă tehnice formate din curele din piele sau din material textil cu o închidere Velcro la nivelul gleznei și, în unele cazuri, și la călcâi și o talpă de cauciuc groasă și rotunjită. Acest tip de sandale damă oferă un confort deosebit pentru picioare, în special la temperaturi ridicate și pentru plimbări lungi.

Sandale damă elegante

Sandalele elegante, pe de altă parte, sunt împodobite cu pietre, mărgele sau alte obiecte decorative mici, de obicei în tonuri argintii, aurii sau metalice, care dau pantofului o notă de strălucire. Talpa poate fi fie joasă, fie cu un toc de orice fel.

Sandale cu platformă

O alternativă la tocuri, pentru a nu renunța la câțiva centimetri în plus, sunt sandalele cu platformă, care constau într-o talpă foarte groasă, numită și platou, realizată din diferite materiale. De obicei, acest tip de sandale damă este foarte confortabil, în ciuda aspectului său voluminos.

Material

După cum am văzut deja, fiecare categorie de sandale sau espadrile dama sunt realizate din materiale diferite, în funcție de modelul în cauză. Fiecare material, de fapt, are câteva caracteristici principale care trebuie să fie funcționale pentru utilizare:

Lemn

Lemnul este un material excelent atunci când este asociat cu picioarele, de fapt este perfect pentru a absorbi transpirația. Nu este o coincidență faptul că saboții vechi, tradiționali, erau confecționați din acest material. În plus, lemnul este foarte rezistent atât la apă, cât și la praf, astfel încât acestea pot dura cu adevărat mulți ani.

Plută

Pluta este adesea folosită pentru sandale damă cu talpă pană, dar și pentru sandale joase, de tip Birkenstock. În comparație cu lemnul, pluta este mult mai ușoară, dar și mai puțin rezistentă, în special la apă. Cu toate acestea, sunt foarte confortabile, flexibile și răcoroase.

Cauciuc

Cauciucul este utilizat pe scară largă pentru tălpile sandalelor. Este un material izolator, rezistent la apă și foarte ușor, așa că este perfect și pentru confecționarea pantofilor de vară. De obicei, tălpile de cauciuc au o înălțime de 1 până la 2 cm pentru modelele joase, dar pot atinge și înălțimi considerabile în cazul plutei. Talpa are, de obicei, o crestătură sau o zimțuire cu funcție antiderapantă.

Piele

Pielea este utilizată în mod tradițional pentru încălțăminte în general și, prin urmare, și pentru sandale damă. Acest material se adaptează cu ușurință la forma piciorului și rezistă mult timp de-a lungul anilor, așa că este de preferat dacă îți dorești un produs mai durabil și mai rezistent.

Țesătură

Țesătura este, de asemenea, utilizată pe scară largă pentru partea superioară a sandalelor, în special pentru modelele cu curele. Este de obicei din bumbac, o țesătură foarte respirabilă și ușoară, care poate fi folosită în multe variante de culori, perfectă pentru a te juca cu ținutele de vară vesele și pline de viață.