BREAKING NEWSECONOMIC

Sancțiuni pentru oamenii lui Putin din România: ANAF a blocat peste 10 milioane euro de la firmele rusești de la începutul războiului

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro de la 7 firme rusești supuse sancțiunilor internaționale după începerea războiului din Ucraina, potrivit președintelui instituției, Lucian Heiuș.

„După începerea războiului din Ucraina s-au dispus anumite sancțiuni internaționale. Practic, începând cu data de 28 februarie, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităților care au fost supuse sancțiunilor internaționale”, a spus Lucian Heiuș.

,,Am emis șapte ordine de președinte ANAF la diverse societăți – Aeroflot, TMK, Metal Oil Invest Trading, în total șapte societăți care au fost supuse acestor sancțiuni internaționale și la care ANAF a aplicat sancțiunile internaționale. Ca și valoare, s-a dispus blocarea sumei de 10.099.200 euro, deci peste 10 milioane de euro blocate.Am dat amenzi contravenționale la cei care nu au respectat aceste decizii în urmasancțiunilor în valoare de 280.000 de lei și am confiscat sume cifrate la 13.171.481 lei”, adaugă președintele ANAF.