ACTUALITATE

Săli de clasă şi de sport transformate în adăposturi pentru refugiaţi, la Siret

Sala de sport şi mai multe săli de clasă de la Şcoala gimnazială ”Petru Muşat” din oraşul Siret au fost amenajate pentru a servi drept adăposturi temporare pentru refugiaţii din Ucraina.

In sălile de clasă şi sala de sport au fost amplasate paturi şi saltele, în prezent fiind cazaţi 120 de refugiaţi, alte 40 de locuri fiind disponibile.

In  contextul afluxului de persoane care se refugiază din Ucraina din cauza conflictului armat din această ţară, la Siret,a fost operaţionalizată o tabără mobilă cu o capacitate de 402 de locuri, iar până în prezent a fost tranzitată de 360 de persoane, 14 refugiaţi fiind acolo în acest moment.

In  municipiul Rădăuţi a fost operaţionalizată o tabără mobilă, fiind disponibile 201 locuri în corturi, dar în prezent nu găzduieşte niciun refugiat.

Totodată, marţi, în sala de sport polivalentă din Rădăuţi erau găzduiţi 270 de cetăţeni din India, alţi zece fiind repartizaţi în sala de lupte din acest municipiu.

Cei mai mulţi cetăţeni indieni, marea lor majoritate studenţi, se află în spaţiile sălii de sport din oraşul Milişăuţi, unde, începând de luni după-amiază, au fost cazaţi 618 cetăţeni indieni.

In cursul acestei zile, cetăţenii indieni să fie transferaţi spre Bucureşti cu mijloace de transport, activitatea fiind organizată de Ambasada Indiei.

De asemenea, echipajele SMURD din zona PTF Siret şi a municipiului Rădăuţi au acordat, în ultimele 24 de ore, asistenţă medicală pentru 23 de persoane refugiate, 12 dintre acestea fiind transportate la spital.