ANUNȚPUBLICITATE

Rutina de beauty de dimineaţă: cum o faci corect

Un ten curat şi luminos îţi va da încredere în propria persoană şi o stare de bine. În plus, cel mai important motiv pentru care trebuie să ai grijă de pielea ta este sănătatea. Cel mai mare organ al corpului, pielea, are nevoie de grijă pentru prevenţia afecţiunilor dermatologie, dar şi pentru combaterea efectelor expunerii la frig, praf sau căldură excesivă. Dintre toate zonele corpului, tenul este cel mai expus la factorii de mediu. Dacă alte zone ale corpului sunt acoperite de haine deseori, pielea de pe faţă şi gât este expusă zi de zi.

Astfel, o rutină de beauty corectă este absolut necesară, atât pentru frumuseţea pielii tale, cât şi pentru sănătatea ei.

Din fericire, nu îţi trebuie zeci de produse pentru a obţine o piele frumoasă şi îngrijită. Cel mai important nu este preţul produselor sau strategia lor de marketing, ci lista de ingrediente. De asemenea, felul în care produsele alese se împacă cu pielea ta este la fel de important.

Rutina de dimineaţă se poate realiza rapid, cu doar câteva produse, astfel încât tu să nu pierzi prea mult timp şi să îţi poţi începe ziua fără bătăi de cap.

Descoperă câteva sfaturi utile pentru o rutină de beauty de dimineaţă corectă:

Curăţarea este cheia

Niciodată, dar niciodată nu aplica produse de îngrijire înainte de a curăţa corespunzător tenul. Chiar dacă rutina de seară include demachierea şi curăţarea tenului, iar peste noapte nu ieşi din casă şi dormi pe o pernă curată, tot vei avea nevoie de curăţare. Peste noapte, este posibil ca pielea să transpire sau să ia contact cu impurităţi din mediul înconjurător, precum praful. Astfel, este o idee bună să îţi cureţi fata în fiecare dimineaţă.

Foloseşte un produs ce necesită clătire, precum un gel, o cremă sau o spumă. Nu opta pentru produse foarte puternice de curăţare, ci pentru formule delicate cu pielea.

Fără parfumuri în produsele pentru ten

De la parfumuri arabesti şi până la arome de la marile case de modă, cu toţii iubim un parfum de calitate care ne oferă o stare de spirit deosebită.

 

Totuşi, parfumul nu are ce cauta în produsele tale pentru ten. De ce? Ei bine, pielea de pe faţă este sensibilă şi expusă zilnic la o mulţime de factori de mediu, dar şi la diverse produse de make-up. Astfel, produsele de îngrijire nu trebuie să conţină şi ele ingrediente cu potenţial iritant pentru pielea sensibilă, precum parfumurile sintetice.

 

Dacă îţi doreşti să te bucuri de un miros special, încheie-ţi rutina de beauty cu aplicarea parfumului pe haine, în păr sau în zona încheieturilor. Parfumurile arăbeşti sunt o super opţiune dacă îţi doreşti arome care persistă cu doar câte spray-uri. Poţi opta pentru parfumuri arăbeşti cu note de oud, mosc sau parfumuri arăbeşti fresh cu bergamota ori lămâie.

Aplică doar produsele de care ai neapărată nevoie

Nu încarcă rutina de beauty de dimineaţă cu produse irelevante pentru tenul tău. Curăţarea, hidratarea şi cremă cu SPF sunt paşii esenţiali. Dacă îţi doreşti o rutină extra rapidă, poţi căuta produse 2 în 1, care să îţi ofere hidratare şi protecţie solară în acelaşi timp.

Poţi să introduci în rutina ta şi alte substanţe cu potenţial benefic pentru ten precum niacinamidele sau vitamina C, dacă simţi nevoia. Un serum cu un astfel de ingredient aplicat dimineaţa, după curăţare şi înainte de hidratare este cea mai bună alegere.

Nu aplica niciodată produse cu acizi AHA sau BHA sau retinol dimineaţa deoarece expunerea la soare, chiar şi după aplicarea de SPF poate să îţi sensibilizeze pielea. Excepţie fac cazurile în care medicul tău dermatolog ţi-a prescris o rutină de îngrijire.

Rutina de beauty de dimineaţă nu trebuie să dureze zeci de minute sau să includă o mulţime de produse. Îţi poţi alcătui o rutină corectă cu doar câţiva paşi şi 3-4 produse. Începe cu un produs de curăţare blând, adăugă opţional un ser cu vitamina C sau niacinamide, apoi un produs de hidratare şi la final un SPF de calitate.