BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rușii susțin că au distrus ultima navă de război a Ucrainei, în urma unui bombardament de „înaltă precizie” asupra portului Odesa

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a distrus presupusa ultimă navă de război a Ucrainei într-un bombardament de „înaltă precizie” asupra portului Odesa.

Potrivit informațiilor, nava de debarcare Iuri Olefirenko a fost lovită în Marea Neagră, în urma unor atacuri aeriene puternice efectuate de Forțele Aerospațiale Ruse, scrie libertatea.ro

Veridicitatea acestei afirmații nu a fost încă confirmată, iar autoritățile din Kiev nu au comentat până în prezent această informație.

Nava Iuri Olefirenko este utilizată pentru transportul de trupe și vehicule și are dimensiuni medii.

Inițial numită Kirovohrad, numele navei a fost schimbat în 2016 în onoarea unui pușcaș marin ucrainean ucis în apropierea portului Mariupol în 2015.

Armata ucraineană a declarat că bombardamentele aeriene au cauzat un incendiu și au afectat infrastructura portului Odesa, care este și un important centru de export de cereale. La momentul respectiv, comandamentul de sud al armatei ucrainene nu a putut evalua încă întinderea daunelor produse.