CRYPTO

Rușii lichidează miliarde de dolari în Bitcoin în Emiratele Arabe Unite: Raport

Având în vedere că țările G7 strâng lațul sancțiunilor în jurul Rusiei și al oligarhilor săi cu sediul în Occident, aceștia din urmă au explorat din ce în ce mai multe modalități de a-și goli rezervele în Dubai pentru a evita să atragă atenția agențiilor financiare cu ochi de șoim.

Potrivit unui raport al Reuters, surse familiare cu această chestiune au dezvăluit un număr tot mai mare de cereri din partea rușilor de a-și lichida Bitcoins și de a investi banii în proprietăți imobiliare din Dubai sau pur și simplu de a-i converti în numerar.

Datorită neutralității celor mai multe națiuni din Golf pe fondul crizei actuale dintre Rusia și Ucraina și a abordării lor deschise față de investițiile străine, acestea sunt considerate un paradis perfect de către persoanele fizice pentru averile lor. Dubai, care este de departe cel mai mare și mai receptiv oraș din regiune, a fost ținta rușilor bogați, deoarece își pot schimba cu ușurință cripto-monedele cu alte active, inclusiv bunuri imobiliare și bunuri mobile.

O firmă de criptomonede a declarat că a fost inundată de numărul de solicitări din partea brokerilor elvețieni de a lichida miliarde de dolari în Bitcoin deținute de clienții lor care se tem că Elveția le va îngheța activele.

„Am avut cam cinci sau șase în ultimele două săptămâni”. Executivul firmei, care a cerut să nu fie numit, a declarat. „Niciuna dintre ele nu a ieșit încă – au cam căzut în ultimul moment, ceea ce nu este rar – dar nu am avut niciodată un interes atât de mare.” Potrivit acestuia, firma primește de obicei aproximativ o tranzacție pentru o sumă uriașă pe lună.

„Avem un singur tip – nu știu cine este, dar a venit printr-un broker – și ne-a spus: „vrem să vindem 125.000 de bitcoin”. Iar eu am întrebat: ‘ce? Asta înseamnă 6 miliarde de dolari, băieți’. Iar ei au spus: „Da, o să-i trimitem unei companii din Australia”, a continuat el.

Într-un e-mail, un reprezentant al organismului de supraveghere financiară din Elveția, Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice SECO, a reiterat că sancțiunile impuse rușilor în această țară se extind și la activele lor criptografice.

O altă firmă de brokeraj imobiliar care utilizează serviciile unei firme cripto pentru a desfășura afaceri cu clienți care plătesc cripto, a raportat, de asemenea, un scenariu similar. „Am văzut o mulțime de ruși și chiar belaruși care vin în Dubai și aduc tot ce pot aduce, chiar și în cripto”, a fost citat un insider.

Surse financiare din Emiratele Arabe Unite au confirmat de atunci că rușii achiziționau din ce în ce mai multe proprietăți în statul din Golf folosind cripto, chiar dacă bursele de criptomonede își intensifică eforturile de a bloca entitățile sancționate, chiar dacă sunt cu gâtul plecat.

sursa articol:zycrypto.com