BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rușii au reluat bombardamentele cu rachete asupra mai multor zone ale Ucrainei

O alertă aeriană a fost lansată pentru toate regiunile din Ucraina, cu excepția celor ocupate deja de Rusia.

Au fost anunțate explozii în regiunea Kiev, fiind activate și forțele de apărare antiaeriană.

Șeful Administrației Militare Regionale kievene, Oleksiy Kuleba, a avertizat cu privire la amenințarea unui atac cu rachete asupra regiunii Kiev și a îndemnat populația să rămână în locuri sigure.

O explozie puternică a fost semnalată și în orașul Melitopol; autoritățile ucrainene anunță că rușii ar fi lansat rachete C-300 asupra regiunii Zaporojie. 

 Marți dimineață, în jurul orei 04:00, forțele ruse au lansat un atac cu rachete asupra mai multor localități din regiunea Zaporojie, anunță președintele administrației militare regionale Zaporojie, Oleksandr Starukh.

Potrivit lui, patru rachete C-300 ar fi fost lansate de forțele ruse asupra regiunii Zaporojie.

Șeful adjunct al biroului prezidențial ucrainean, Kirilo Timoșenko, a relatat pe Telegram despre bombardarea regiunii și a publicat fotografii care arată consecințele atacului rusesc.

O explozie puternică s-a produs în orașul Melitopol, ocupat de trupele ruse. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov care relatează că explozia a avut loc într-o zonă rezidențială din nordul orașului, în apropiere de una dintre școli.

„Potrivit informațiilor preliminare, explozia a doborât ferestrele până la etajul 4 a unei case”, a precizat el, în timp ce la locul bombardamentului au fost trimise ambulanțe și pompieri.

Forțele ruse ar putea relua atacurile asupra regiunii Donețk

Forțele ruse ar putea relua atacurile asupra regiunii Donețk, după retragerea din Herson. Astfel, operațiunile militare în vestul regiunii, în apropiere de Bahmut ar putea deveni mai intense, anunță Institutului American pentru Studiului Războiului (ISW).

Forțele ruse ar putea obține câștiguri în aceste zone în următoarele zile și săptămâni, dar este puțin probabil ca aceste câștiguri să fie semnificative din punct de vedere operațional”, potrivit ISW.

Trupele ruse desfășoară ofensive și în direcțiile Bahmut, Avdiivka și Novopavlivske, anunța în această dimineață Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.