BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rusia va acorda asistență în evacuarea străinilor din Mariupol – Ministerul Apărării

La solicitarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan către președintele rus Vladimir Putin, Rusia va acorda asistență în evacuarea cetățenilor străini care sunt ținuți ostatici de naționaliști la Mariupol, a declarat duminică șeful Centrului de control al apărării naționale al Rusiei, generalul colonel Mihail Mizintsev, potrivit TASS. 

„În conformitate cu solicitarea Președintelui Republicii Turcia către Președintele Federației Ruse [Vladimir Vladimirovici] Putin, a fost luată decizia de a oferi asistență deplină în evacuarea cetățenilor străini ținuți ostatici de militanții rămași ai batalioanelor naționaliste. în anumite zone din Mariupol”, a observat Mizintsev. Colonelul general a subliniat că Rusia depune eforturi coordonate pentru a evacua civilii și străinii din regiunile periculoase ale Ucrainei.

„În acest scop, cooperăm continuu cu Națiunile Unite, OSCE, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și alte organizații internaționale”, a subliniat el. Potrivit lui Mizintsev, Rusia rămâne vigilentă la inițiativele umanitare din alte țări și organizații internaționale. Pe 2 aprilie, ministrul turc al apărării naționale, Hulusi Akar, a declarat că Ankara poate oferi sprijin navelor pentru evacuarea civililor și a celor răniți în Mariupol.

sursa: agentia de presa TASS