BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rusia sustine ca serviciile de informatii americane si gigantii farmaceutici au supravegheat programul biologic militar al Ucrainei

Ministerul rus al Apărării sustine ca deține un document cu numele tuturor oficialilor americani cheie care supraveghează programul biologic militar al Ucrainei, a declarat sâmbătă șeful Forței ruse de protecție împotriva radiațiilor, chimiei și biologiei, generalul-locotenent Igor Kirillov, potrivit TASS.

„Printre aceștia se numără fostul director al DTRA [Defense Threat Reduction Agency] Kenneth Myers, vicepreședintele executiv al fondului de risc In-Q-Tel controlat de CIA, Tara O’Toole, fostul șef al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA Thomas Frieden, fostul director al National Institutes of Health Francis Collins, fostul director executiv al Battelle Memorial Institute Jeffrey Wadsworth, directorul științific al Pfizer și președintele diviziei globale de cercetare, dezvoltare și medicină a companiei și mulți alți oficiali”, a declarat Kirillov.

Aceste date sunt cuprinse în raportul extins al DTRA privind activitatea din Ucraina, a precizat oficialul rus din domeniul apărării. Laboratoarele bio americane desfășoară activități pentru intensificarea efectului microorganismelor patogene fără un control adecvat, a declarat Kirillov.

Oficialul rus din domeniul apărării a citat declarația subsecretarului general al ONU și Înaltului Reprezentant pentru afaceri de dezarmare, Izumi Nakamitsu, care a declarat, înaintea celei de-a 9-a Conferințe de revizuire a Convenției privind armele biologice, că nu există un proces de control adecvat al respectării Convenției. După cum a spus ea, existau multe zone gri, în special atunci când era vorba de cercetările efectuate în laboratoare.

„Ca exemplu de astfel de studii este activitatea desfășurată în Statele Unite pentru intensificarea efectului microorganismelor patogene, inclusiv crearea unui agent artificial al infecției cu coronavirus la Universitatea din Boston. După cum am subliniat deja, virusul modificat obținut a avut o letalitate de 80% și a provocat simptome neurologice atipice și leziuni grave ale plămânilor”, a declarat oficialul apărării.