BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rusia speră să încheie ,,operațiunile speciale,, din Ucraina într-un „viitor previzibil” – Kremlinu

Moscova speră că operaţiunea militară specială din Ucraina ar putea fi încheiată în viitorul apropiat, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor.

El a comentat interviul acordat canalului britanic de televiziune Sky News, unde a spus anterior că Rusia speră că „operațiunea își va atinge obiectivele sau se va încheia în discuții între delegația rusă și cea ucraineană în următoarele zile, în viitorul apropiat”. Întrebat vineri dacă ar putea fi într-adevăr o chestiune de zile, Peskov a spus: „Vorbim despre viitorul previzibil”. Vorbind despre motivele pentru a face aceste prognoze, Peskov a spus:

„Operațiunea continuă și obiectivele sunt atinse”. „Se desfășoară lucrări de fond atât pe partea militară, în ceea ce privește avansarea operațiunii, cât și pe partea negociatorilor care se află în procesul de negociere cu omologii lor ucraineni”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie o operațiune militară specială ca răspuns la o solicitare de ajutor a șefilor republicilor Donbass. El a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, dar urmărește demilitarizarea și de-nazizarea țării.

sursa: agentia de presa rusa TASS