BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rusia revoca cererea de vot pentru rezoluția ONU despre Ucraina din 18 martie

„În schimb, vom solicita o întâlnire urgentă pentru a discuta problema biolaboratoarelor americane în Ucraina, având în vedere noile documente care au fost obținute în timpul operațiunii militare speciale”, a spus Vasily Nebenzya.

Rusia revocă cererea adresată Consiliului de Securitate al ONU de a vota asupra propunerii sale de rezoluție cu privire la situația umanitară din Ucraina, care era programată pentru 18 martie, a declarat, joi, reprezentantul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, într-un discurs la consiliu,arata agenta de presa rusa TASS.

„Colegii din multe delegații ne contactează și se plâng de presiunea nemiloasă și de răsucirea brațelor din partea partenerilor occidentali, inclusiv de șantaj economic și amenințări”, a spus el.

„SUA și Albania au distribuit o scrisoare în care cer țărilor membre ONU să nu sprijine  rezoluția noastră”.

„Înțelegem cât de greu este pentru aceste țări să reziste acestui atac”, continuă Nebenzya.

„Acesta este motivul pentru care am decis să nu solicităm un vot asupra propunerii noastre în acest moment, dar nu retragem proiectul de rezoluție”.

„În schimb, vom solicita o întâlnire urgentă pentru a discuta problema biolaboratoarelor americane în Ucraina, având în vedere noile documente care au fost obținute în timpul operațiunii militare speciale”, a spus diplomatul. Rusia va trimite o scrisoare cu cererea președinției Emiratelor Arabe Unite a Consiliului de Securitate al ONU, a spus Nebenzya.

Șeful Forțelor Ruse de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice, Igor Kirillov, a declarat anterior că o operațiune militară specială în Ucraina a descoperit o rețea de peste 30 de biolaboratoare care lucrau în baza unui contract cu Agenția de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare, o agenție din cadrul Departamentului de Apărare al SUA,potrivit agentiei de presa TASS.