BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rusia cere convocarea ședinței CS al ONU pentru provocarea Bucha

Rusia va cere luni din nou reunirea Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre provocarea armatei ucrainene la Buca, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe canalul său Telegram.

„Ieri, actualul președinte al Consiliului de Securitate al ONU, Marea Britanie, acționând în conformitate cu cele mai rele tradiții ale sale, a refuzat încă o dată să-și dea acordul pentru organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate pe Bucha. Astăzi, Rusia va cere încă o dată reunirea Consiliului de Securitate al ONU în sesiune pentru a discuta provocări criminale din partea armatei ucrainene și a radicalilor din acel oraș”, a spus Zakharova.

Pe 3 aprilie, Ministerul rus al Apărării a respins acuzațiile regimului de la Kiev pe care forțele sale ar fi ucis civili în comunitatea Bucha, regiunea Kiev. Ministerul a amintit că forțele ruse au părăsit Bucha pe 30 martie, în timp ce patru zile mai târziu au fost prezentate dovezi false ale presupuselor crime, când agenții SBU au sosit în localitate.

Ministerul rus al Apărării a mai spus că, pe 31 martie, primarul orașului Bucha, Anatoli Fedoruk, a spus într-o adresă video că nu există soldați ruși în comunitate. Nici nu a menționat că vreun localnic ar fi fost împușcat pe străzi.

sursa:agentia de presa TASS