RELIGIE

Rugăciuni pentru ploaie. Patriarhia Română îi îndeamnă pe toţi preoţii să facă slujbă „la vreme de secetă”. Despre sistemul de irigatii nu vorbeste niciun guvernant

Patriarhul Daniel a făcut un apel la rugăciune, în contextul secetei din România. Patriarhul României nu a făcut încă niciun apel la guvernanți care ar trebui să aloce bani pentru un sistem de irigatii în România. Lipsa de ploi se simțea și înainte de 1989, când inex-președintele Nicolae Ceaușescu acorda atenție și fonduri pentru dezvoltarea sistemului de irigații din țara noastră.

Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor „la vreme de secetă”.

„Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Este, așadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu <<face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Patriarhia Română.