BREAKING NEWSPOLITICULTIMA ORĂ

Rotația premierilor se amână până la toamnă, potrivit surselor din PNL. Ce spune Marcel Ciolacu

Rotativa se amână până la toamnă, potrivit surselor din PNL. Premierul Nicolae Ciucă trebuia să-şi dea vineri demisia, dar asta nu s-a întâmplat. Preşedintele României a luat decizia, iar liberalii au aflat vestea dintr-un mesaj pe WhatsApp.

Vineri  trebuia să fie ziua în care premierul Nicolae Ciucă şi-ar fi dat demisia, pentru ca PSD să preia conducerea Guvernului. Nu se mai întâmplă asta, am aflat încă de la primele ore ale dimineţii.

Nicolae Ciucă i-ar fi anunţat pe liberali pe WhatsApp că rotativa se amână, în urma unei discuţii pe care ar fi avut-o cu preşedintele Iohannis.

Şi, culmea, potrivit unor surse din PNL schimbul la conducerea Executivului se va face tocmai în toamnă. Asta deşi PSD ar vrea ca imediat după ce se încheie greva profesorilor, Marcel Ciolacu să devină premier.

Ba e rotativă, ba nu e! Doar planul profesorilor a fost unul clar, anunţat de săptămâna trecută. Că vor intra în grevă, ceea ce au şi făcut!

Liderii partidelor din coaliția de guvernare au amânat, vineri, rotația premierilor.

„Am convenit ca până la soluționarea problemelor să nu îmi depun mandatul și să-mi asum responsabilitatea funcției de premier”, a anunţat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Reactia lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat vineri, după asumarea rotativei guvernamentale, că decizia lor, a coaliţiei de guvernare, este una asumată şi a explicat.

 

„Această guvernare nu este doar despre stabilitate, este şi despre asumare.

Eu am spus de săptămâna trecută, înaintea discuţiilor police, trebuie să ne asumăm împreună asumarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune şi o încărcătură emoţională deosebită, mai ales că e greva profesorilor, învăţământul fiind unul dintre stâlpii societăţii.

Consider că decizia luată de noi trei, copreşedinţii acestei coaliţii, este una corectă, pe care ne-o asumăm.

Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu cei doi parteneri de guvernare o să soluţionăm cât mai rapid această problemă legitimă venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem şi echilibrul de a găsi momentele prielnice”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

Acesta a mai precizat că un nou calendar al rotației va fi stabilit la nivel de coaliție.

„Avem convenit un calendar împreună cu liderii din învățământ, este un calendar foarte scurt.

Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând pe urmă să găsim, tot împreună, calendarul pentru a se face rotația”, a spus liderul PSD.

Liderii partidelor din coaliția de guvernare au amânat, vineri, rotația premierilor. „Am convenit ca până la soluționarea problemelor să nu îmi depun mandatul și să-mi asum responsabilitatea funcției de premier”, a anunţat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.