Romi români se dau refugiați din Ucraina în Germania: Există probleme majore într-un adăpost pentru refugiații de război ucraineni din München. Circa 2000 de romi care susțin că sunt ucraineni și-au găsit acolo adăpost. Situația este gravă, se înregistrează furturi, violențe, voluntarii sunt chiar scuipați… Un parlamentar face public un dubiu pe care îl au mulți acolo: că nu toți sunt din Ucraina, având în vedere că majoritatea nu au acte, nu vorbesc limba ucraineană sau rusă și nu știu să spună nici măcar în ce zonă din Ucraina au locuit. Mulți vin din România, Ungaria și alte țări din Est și profită de politica de primire a germanilor, spune parlamentarul. Cooperarea cu autoritățile și voluntarii este dificilă, situația este între tensionată la explozivă, scrie Focus Online.
Majoritatea sunt romi în adăpostul pentru refugiați ucraineni
Cu siguranță nu așa a fost imaginată primirea refugiaților din Ucraina la München : autoritățile, angajații municipali și voluntarii se plâng de zile întregi de probleme considerabile în relația cu unele familii. Este vorba despre revolte, agresiuni, violențe. Este vorba de cei care cer drepturi presupus exagerate și de o nemulțumire evidentă.
Din păcate, se pune și întrebarea dacă femeile, copiii și bărbații cazați în acest adăpost uriaș provin cu adevărat din zona de război – sau dacă cel puțin un număr mic dintre ei profită de cultura de primire din Germania fără justificare.
Situația nu provoacă doar bătăi de cap celor responsabili din orașul München. Ministerul de Interne bavarez, condus de Joachim Herrmann (CSU), este, de asemenea, conștient de caracterul exploziv al problemei.
Probleme în adăpostul refugiaților ucraineni din München
Situație explozivă zona expozițională din cartierul de est Riem, unde sunt cazați în prezent sute de sinti și romi.
Este vorba despre cel mai mare adăpost de urgență din München pentru refugiații din Ucraina, care s-a deschis la Riem pe 1 aprilie. 2300 de paturi de tabără au fost amenajate în două săli. Cei care sosesc primesc trei mese pe zi.
Există camere de duș, mașini de spălat și un magazin unde oamenii se pot aproviziona gratuit cu articole de igienă și îmbrăcăminte donată. Există, de asemenea, oportunități de angajare și consiliere, precum și servicii de sprijin pentru copii, tineri și familii.
Aproximativ 2.000 de oameni și-au găsit în prezent adăpost în sălile de expoziție, marea majoritate dintre care se pare că sunt sinti și romi.
Centrul expoziţional s-a transformat deja într-un „mic orăşel de sinti şi romi”, a scris indignat în aceste zile ziarul „Bild”.
Efectele secundare corespunzătoare: Se aude zgomot în holuri, există dispute în rândul familiilor, majoritatea provin din medii sărace, și există probleme cu serviciul de securitate sau cu ajutoarele. Se spune că susținătorii voluntari au fost chiar scuipați.
Ei raportează o atmosferă tensionată, uneori aproape explozivă. Refugiații, pe de altă parte, susțin că personalul de securitate îi discriminează.
Cel mai grav caz din München de până acum: revolte într-o unitate de cazare închisă, în care se spune că ar fi fost implicate două familii extinse de sinti și romi cu pașapoarte ucrainene. Peste 50 de persoane s-au înarmat cu bare de fier și au amenințat personalul de securitate cu ele.
sursa:ziarromanesc.de
.