POLITIC

Românii amendați în pandemie, primesc banii înapoi. Amenzile pentru necompletarea formularului de intrare în România, anulate

Românii amendați în pandemie primesc banii înapoi. Amenzile pentru necompletarea formularului digital PLF de intrare în România se anulează, după ce Camera Deputaților a votat astăzi proiectul de lege.

Amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate. Deputații au aprobat, astăzi, cu 282 de voturi pentru și o abținere, un proiect de lege în acest sens. Camera Deputaților este cameră decizională. Proiectul a fost dezbătut luni și a avut susținerea coaliției de guvernare. Sumele încasate de stat vor fi restituite. Cei care le-au plătit își pot lua banii înapoi, dacă depun o cerere, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului ministrului, scrie Antena 3.

În termen de 15 zile de la dată intrării în vigoare a legii, se stabilește și procedura prin care vor fi restituite amenzile plătite.

Potrivit expunerii de motive, după intrarea în vigoare a OUG 129/2021, mii de români au fost amendaţi contravenţional după ce s-au întors din străinătate pentru că nu au completat formularul din lipsă de informare sau pentru că nu au ştiut cum să acceseze platforma sau pentru că datele acestora nu au ajuns la DSP dintr-o eroare tehnică sau dintr-o problemă birocratică.