administratieBREAKING NEWS

România va contribui cu 1,3 milioane dolari la fondurile NATO pentru Ucraina, R. Moldova și Georgia, anunță Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va contribui cu 1,3 milioane dolari la Fondurile Voluntare ale NATO dedicate Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

„Am accentuat că Republica Moldova şi Georgia, partenerii noştri cei mai vulnerabili ca efect al războiului Rusiei contra Ucrainei, au nevoie de susţinerea noastră. În acest sens, am prezentat decizia României de a contribui financiar la Fondurile Voluntare NATO dedicate acestor state, cu 1.300.000 dolari (400.000 dolari pentru Ucraina, 600.000 dolari pentru Republica Moldova, 300.000 dolari pentru Georgia). Toate aceste contribuţii reprezintă o reflectare practică a importanţei speciale acordate de România, în mod constant, politicii NATO de parteneriate”, a declarat Nicolae Ciucă la sediul NATO.

Premierul a mai precizat că „România rămâne pe deplin angajată în îndeplinirea tuturor obligaţiilor care îi revin şi vom continua să fim un contributor responsabil şi activ la promovarea securităţii şi stabilităţii euroatlantice. Creşterea bugetului pentru apărare la 2,5% din PIB este un demers concret în acest sens, în spiritul solidarităţii aliate”.