GENERAL

România TV: Salariile infime pe care le câștigă jandarmii în România

Incidentul de la Costinești, cu jandarmii care au intervenit ferm pentru descurajarea și imobilizarea „bombardierilor” de pe plajă au provocat numeroase dezbateri în societatea românească. Una dintre acestea se referă la salariile infime ale angajaților Jandarmeriei,arata Romania TV.

Salariile de bază diferă în funcție de grad și de vechime. Salariul jandarmilor debutanți pleacă de la 2.679 de lei. Un jandarm cu grad de plutonier are un salariu care variază între 2.315 și 3.517 lei.

Venituri mai satisfăcătoare au jandarmii cu grad de subofițer, un salariu lunar de până la 6.748 de lei. Valorile sunt aproximative și pot suferi modificări în funcție de diverși factori, precum sporurile și diurnele acordate, respectiv eventuale actualizări ale grilei de salarizare.

Jandarmul care i-a pus la punct pe „bombardierii” de la Costinești a câștigat aproximativ 2.000 de euro pe lună în Legiunea Străină.

În Poliție, salariile pentru ofițerii cu funcții de execuție sunt între 4.115 și 7.663 lei. Cei care au funcții de comandă câștigă între 6.255 și 11.270 de lei.

Subofițerii cu funcții de comandă au un venit lunar de 3.809 lei net.

Agenții de poliție fără funcții de comandă au salarii de 1.520 și 4.564 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu felicită jandarmii de la Costinești

Vineri, 18 august, premierul Marcel Ciolacu a felicitat intervenția jandarmilor la Costinești, dar fără a vorbi și despre salariile extrem de mici din sistem.

„Pentru că începe weekendul şi probabil iarăşi staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine: să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine.

Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a întregului guvern şi a tuturor oamenilor de bun-simţ din această ţară. Vă mulţumesc!”, a comentat Ciolacu.

sursa:Romania TV