administratieGENERAL

România trimite 55 de tone de bunuri în Libia, țară în care peste 11.000 de oameni au fost uciși de inundații iar akti 10.000 sunt dați dispăruți

Forțele Aeriene Române transportă în Libia un total de 55 de tone de bunuri, constând în produse alimentare și articole pentru adăpostire.

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către țara afectată de inundații catastrofale.

Au fost planificate șase curse pe această rută.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 32 din 2023.

La șase zile după ce puhoaiele ca un tsunami au distrus un sfert din orașul libian Derna, bilanțul victimelor crește dramatic. Sunt 11.300 de morți și 10.100 de dispăruți.

Echipele de salvatori, unele venite din Italia și Turcia, caută supraviețuitori, dar și trupurile morților după ce două baraje s-au rupt, în urma ploilor puternice aduse de furtuna Daniel.

Salvatori turci caută prin apa care le ajunge până la brâu, înconjurați de resturi de tot felul. Un sfert din orașul Derna a fost devastat după inundații apocaliptice, ca un tsunami, provocate de ruperea a două baraje după ploi ca la potop.

sursa stirileprotv.ro