ACTUALITATENAȚIONAL

România, SUSPENDATĂ de la târgurile internaționale de turism în 2022 după eșecul din SUA. Ce spune ministrul Cadariu

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat marți de ce a decis suspendarea participării la târgurile de turism după ce România a fost făcută de râs la New York. Ministrul a explicat și ce sancțiuni urmează să fie date, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, la Raport de Zi, cu Ana Maria Păcuraru.

Ministrul Daniel Cadariu a anunțat suspendarea participării la târgurile internaţionale a României şi anchete disciplinare în cadrul Direcţiei Generale Turism după scandalul standului de la Târgul de turism de la New York. Astfel că participarea la târgurile internaţionale de turism, cu stand de ţară, va fi regândită şi asumată de Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT), iar acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de cele două consilii, a spus Daniel Cadariu, în exclusivitate, la Raport de Zi, cu Ana Maria Păcuraru.

Întrebat câte târguri vor fi suspendate în acest an în lunile ce urmează, Daniel Cadariu a anunțat că „sunt 17 manifestări la care ar fi trebuit să participăm, din care două în România. Mai sunt în discuție șapte astfel de propuneri, una în România, în toamnă, două în luna mai, patru în cursul lunii noiembrie”.

Despre prestația dezastruoasă de la New York și cei 8.000 de dolari cheltuiți, ministrul Daniel Cadariu a declarat că „nu târgul este vinovat, ci modul cum ne-am prezentat noi. Într-adevar, s-au cheltuit pe taxa de participare si taxa de închiriere. Am făcut ieri analiza în minister, în cursul acestei dimineți, de la ora 10.00 i-am rugat pe cei din domeniul turismului să avem o discuție. În urma analizei, am decis să suspendam temporar participarea României la târgurile internaționale, până găsim o soluție și avem garanția că reprezentarea pe viitor se va face in conditii profesioniste. Că ne place sau nu, ce s-a arătat acolo este penibil, total neprofesionist. Detaliile le vom avea dupa ancheta comisiei de disciplină, ce se va întruni săptămâna viitoare, inclusiv cu atașații de la New York”, în exclusivitate, la Raport de Zi, cu Ana Maria Păcuraru.

„Am înțeles că o discuție similară a fost și în 2019, organizarea făcută de aceeași firmă, dar la los Angeles, cu aceleași consecințe”, a mai spus ministrul Cadariu.