BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

„România și Bulgaria nu ar fi trebuit niciodată să intre în UE“. Mesaj din Austria, după ce un român a intrat cu TIR-ul în zidul unei case; patru persoane, grav rănite

Un român a intrat cu TIR-ul în zidul unei case din Burgenland, land situat de-a lungul frontierei cu Ungaria; patru persoane, migranți transportați ilegal de acesta, au fost grav rănite. Românul a încercat să fugă pe jos după comiterea accidentului, dar a fost prins cu ajutorul unui elicopter.

In timpul unei urmăriri a poliției din Burgenland, un traficant român de 29 de ani s-a izbit de peretele unei case. Patru fugari au fost răniți. Polițiștii au reușit în cele din urmă să îl aresteze pe fugar.

Autocamionul era urmărit încă de marți dimineață pe partea ungară de către unitățile din cadrul Operațiunii Fox. După ce șoferul a reușit să treacă de un punct de trecere a frontierei în apropiere de Halbturn, a fost urmărit până la Nickelsdorf. Acolo a pierdut controlul vehiculului și a intrat în zidul unei case. În acest proces, patru dintre cei 21 de fugari au fost răniți, dintre care unul grav.

Refugiații sunt din Turcia, Irak și Siria. Cei trei răniți ușor au fost transferați la centrul medical din Frauenkirchen, iar cel grav a fost transportat cu elicopterul de salvare la spitalul din Eisenstadt,scrie stiridiaspora.ro.

Traficantul încearcă în continuare să fugă pe jos

După accident, românul a încercat să fugă pe jos, dar a fost prins în zona locală cu ajutorul unui elicopter al poliției. Au fost demarate cercetări. „Faptul că traficanții recurg la încercări de fugă în panică atestă succesul nostru susținut în lupta împotriva mafiei traficului de persoane”, așa apreciază situația Gerald Tatzgern, șeful Biroului central pentru combaterea traficului de ființe umane din cadrul Biroului federal de poliție judiciară, citat de Exxpress.at. 

Comentariile cititorilor nu au întârziat să apară.

XXX: Traficanții sunt întotdeauna prinși în flagrant, așa că împușcă-i la fața locului și problema este rezolvată imediat! Ilegali nu au dreptul la azil pe viață în țara în care au ajuns prin intermediul traficanților! 

utopia: Cu un simplu control al pașapoartelor astfel de infractori ar putea fi ținuți cu ușurință și definitiv în afara Austriei.

Dirtsa: Ce fel de reușită este arestarea contrabandiștilor, dar ilegaliștii rămân în continuare în Austria! România și Bulgaria nu ar fi trebuit să intre niciodată în UE, la fel ca și Ungaria, și Slovacia! Nu, nu scriu prea repede!

UE nix bun: România este în UE, nu-i așa? Prin urmare nu se va întâmpla nimic,,potrivit stiridiaspora.ro.