GENERAL

România primește 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei. Infectările au crescut la 32 – CINE va fi vaccinat

România urmează să primească 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, donație de la Comisia Europeană. Anunțul a fost făcut de Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Numărul cazurilor de variola maimuței din România a ajuns la 32.

Două noi cazuri de infecţie cu variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână în România, a anunţat, marţi, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministrul Sănătăţii.

„Avem 32 de cazuri în total, 2 saptamana trecuta, toti de gen masculin.  Cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani”, a anunțat medicul Adriana Pistol – secretar de stat în Miinisterul Sănătății.

În România au fost confirmate în două luni 32 de cazuri de variola maimuței. Starea pacienților este bună, ei aflându-se în izolare. Primul caz de variola maimuței din România a fost diagnosticat pe 13 iunie. Este vorba de un bărbat de 26 de ani care a călătorit în mai multe țări din Europa. Boala a debutat cu patru zile înainte de diagnosticarea în țară.

Adriana Pistol a mai anunțat că se aşteaptă din partea Comisiei Europene donaţia de vaccin împotriva variolei maimuţei.

„Așteptăm din partea Comisiei Europene donația de vaccin. Nu este o cantitate foarte mare. Vom oferi contacţilor cazurilor… Din câte ştiu, în jur de 5.000 de doze de vaccin”, a menţionat Adriana Pistol.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat de săptămâna trecută că România va primi o donație de vaccinuri contra variolei maimuței din partea Comisiei Europene.

„România va primi o donație din partea Comisiei Europene, o donație de câteva mii de doze de vaccin care vor constitui o resursă pentru vaccinarea contacților apropiați ai persoanelor bolnave și nimic altceva”, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila pe 8 august, într-o conferință de presă.