ACTUALITATEULTIMA ORĂ

România cere bani de la UE pentru refugiaţii din Ucraina. Nicolae Ciucă: „46.435 de refugiaţi au rămas în ţara noastră”

Nicolae Ciucă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de miercuri că România cere bani de la UE pentru refugiaţii din Ucraina. Potrivit premierului, în ţara noastră au rămas 46,435 de refugiaţi, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil.

România cere bani de la UE pentru refugiaţii din Ucraina. Nicolae Ciucă a anunţat că s-a discutat despre demersurile care se fac pentru a putea activa mecanismele de finanţare ale UE pe fondurile care sunt prevăzute pentru migraţie şi protecţie civilă.

Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că din totalul de 118,.461 refugiaţi din Ucraina care au ajuns în România, au rămas în ţară 46.435 de persoane, aproximativ 39% , 1.070 cetăţeni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră.

„118.461 de refugiați. Dintre aceștia 70.026 au părăsit teritoriul țării, au rămas 46.435, adică 39% din numărul total al cetățenilor ucrainiei. 1070 au solicitat azil, iar dintre aceștia 476 au rămas în centrele de azil din țara noastră. Din cifra totală de cetățeni, 18.000 sunt minori. În cadrul ședinței cu miniștrii au căutat și identificat soluții care se vor concretiza în măsuri. Am discutat demersurile pe care le facem pentru a putea să activăm mecanismele de finanțare ale UE pe fondurile care sunt prevăzute pentru migrație și protecție civilă, demersurile au fost deja inițiate la nivelul MAI”, a declarat Nicolae Ciucă în şedinţa de Guvern de miercuri.