GENERAL

Român dispărut din senin într-o pădure din Germania, apoi reapărut brusc după 3 ore: n-a ştiut să spună ce-a păţit

Întâmplare bizară într-o pădure din Germania, în zona Horgau. Un român, care lucra ca muncitor forestier, a dispărut timp de trei ore, apoi a reapărut la fel de brusc. În tot acest timp, echipele de căutare nu au reuşit să-i dea de urmă, iar el nu a putut povesti ce i s-a întâmplat.

Potrivit publicaţiei Augsburger-Allgemein, bărbatul de 49 de ani făcea partea dintr-o echipă de opt muncitori români care lucrau în acea zonă. La un moment dat, în jurul orei 15:00, colegii au observat că acesta lipseşte. Cum pe drujba cu care lucra românul au fost găsite urme de material şi fibre, colegii s-au gândit că acesta s-a rănit sau, şi mai grav, a fost rănit de altcineva. Aşa că au alertat imediat autorităţile.

Poliţia germană a lansat o amplă operaţiune de căutare la care au participat 70 de poliţişti, alături de câini de urmă, iar un elicopter a survolat zona. În ciuda eforturilor, românul nu a fost găsit. După trei ore, în jurul orei 18:00, bărbatul a revenit singur în locul din care se presupune că a dispărut. Avea o rană la genunchi despre care autorităţile au presupus în primă instanţă că este rezultatul autoaccidentării cu drujba. Nu a fost însă cazul de aşa ceva, aveau să arate analizele ulterioare.

Pentru că bărbatul nu cunoştea limba germană, poliţiştii au încercat să discute cu el prin intermediul unui alt român. Dialogul prin intermediari a fost însă unul scurt. Românul nu a ştiut să explice ce i s-a întâmplat şi unde s-a aflat în cele trei ore. „Era vizibil în stare de șoc”, a declarat Achim Winterstein, inspectorul șef al poliției.