BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Rishi Sunak, primul premier din istoria Marii Britanii mai bogat decât regele

.Noul președinte al Partidului Conservator și, prin urmare, prim-ministrul Marii Britanii, este fostul ministru de finanțe Rishi Sunak.

Rishi Sunak a fost desemnat luni noul lider al Partidului Conservator luni şi urmează să devină premier al Regatului Unit, după ce Penny Mordaunt s-a retras luni din alegerile interne, urmând exemplul lui Boris Johnson, în urma demisiei din post a lui Liz Truss după 44 de zile de mandat.unak a fost declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, ceea ce îl va aduce în postura de a ocupa funcţia de prim-ministru. Comitetul 1922 stabileşte regulile pentru selectarea şi schimbarea liderului Partidului Conservator.Contracandidata sa Penny Mordaunt a anunţat că se retrage din cursă pentru că nu a a obţinut suficient sprijin din partea parlamentarilor conservatori. „Această decizie este una istorică şi arată, încă o dată, diversitatea şi talentul partidului nostru. Rishi are sprijinul meu deplin„, a anunţat Mordaunt într-un comunicat.

După ce a devenit oficial noul lider al Partidului Conservator, toți ochii au fost ațintiți asupra familiei lui Rishi Sunak şi în special asupra soției sale, Akshata Murthy. Tatăl acesteia este miliardar și proprietar al unei renumite companii de IT, iar cota ei în această companie este de 430 de milioane de lire sterline, ceea ce o face mai bogată chiar și decât regele Charles al III-lea.

Sunak, în vârstă de 42 de ani şi fost ministru de finanţe, va deveni al treilea premier al Regatului Unit în mai puţin de două luni.

Averea lui Rishi Sunak este estimată la 730 milioane lire sterline, astfel că va deveni primul şef de guvern din istoria Marii Britanii mai bogat decât însuşi regele.