EDUCAȚIE

Rezultate BAC Suceava 2024. Notele, publicate pe edu.ro

Elevii de clasa a XII-a din județul Suceava care au susținut examenul de Bacalaureat 2024, în sesiunea iunie-iulie, află astăzi rezultatele la BAC 2024.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 s-au încheiat săptămâna trecută, dar candidații nu au scăpat de emoții. Astăzi, află rezultatele la Bac 2024 și dacă au promovat examenul de maturitate. Rezultatele de la Bac 2024 în Suceava sunt afișate la avizierul școlii în care s-a dat examenul, pe pagina edu.ro – în secțiunea Rezultate Bacalaureat 2024 – și pe site-ul Inspectoratului Școlar Suceava. Lista cu rezultatele, publicată de fiecare școală în parte și pe site-ul edu.ro, cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „reușit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”, după caz.

Cum afli notele la Bac 2024 prin codul unic, pe EDU.RO Rezultatele la Bac 2024 în Suceava sunt anonimizate din 2020 pentru a respecta directivele europene de protecție a datelor cu caracter personal. Fiecare candidat a primit un cod unic pe baza căruia va putea să verifice notele pe care le-a obținut la examen. Pentru a afla rezultatele la Bac 2024, care vor fi afișate în format anonimizat (fără numele și prenumele candidatului), elevii vor folosi codul unic pe care l-au primit la începutul examenelor.

„Comunicarea rezultatelor obținute la examenul național de Bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se precizează în metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat de anul acesta. Pentru comunicarea notelor obținute la examenul național de Bacalaureat, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Bacalaureat, care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „reușit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”, după caz. Astfel, elevii care vor să vadă ce rezultate au obținut la Bac 2024 trebuie să caute pe listele afișate la avizierele unităților de învățământ codul primit la prima probă a examenelor. Candidații care vor să verifice notele online trebuie să acceseze secțiunea dedicată rezultatelor de pe site-ul bacalaureat.edu.ro și să introducă în căsuța corespunzătoare codul unic.

Ce rezultate trebuie să ai la Bac 2024 pentru a promova După publicarea listelor, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații la rezultatele de la Bac 2024, în aceeași zi, până la ora 18.00. Contestațiile se soluționează în perioada 4-6 iulie 2024, iar rezultatele finale la Bac 2024 vor fi afișate în data de 7 iulie. Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă susținută, iar media notelor la Bacalaureat trebuie să fie minimum 6. Media la Bac 2024 se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise. O veste bună pentru elevii care obțin media 5,99 la Bacalaureat este că aceasta va fi rotunjită la 6,00, deci candidații vor promova examenul,arata Libertatea.ro.