ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

Rezerviști militari ai SCMD, sesizare care Avocatul Poporului: Se creează o gravă discriminare, inadmisibilă, între personalul beneficiar al unor pensii de serviciu/de stat și ceilalți pensionari din sistemul unitar de pensii publice

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate – S.C.M.D. (în numele membrilor săi, rezerviști militari din întreg sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională) a înaintat o solicitare in data de 29 iunie 2023,  către Instituția Avocatului Poporului, de a sesiza C.C.R. pentru încălcarea drepturilor constituționale ale rezerviștilor militari, considerând că Proiectul de lege votat (PL-x nr. 421/2021) creează o discriminare gravă, inadmisibilă și vădită, pentru pensionarii și rezerviștii militari, față de alte categorii de pensionari sau de persoane (care au fost exceptate de la cumulul pensiei cu salariul).
,, Este profund neconstituțional (așa cum s-a mai pronunțat aceeași CCR) să îngrădești sau să interzici un drept constituțional (dreptul la muncă) ori posibilitatea cumulului pensiei cu salariul, DOAR pentru un grup restrâns de persoane (în speță rezerviștilor militari), FĂRĂ A FI APLICABILE TUTUROR CATEGORIILOR DE PENSIONARI din România ( și fără a stabili și un nivel al pensiei nete până la care poate opera cumulul…), acest lucru cotravenind flagrant principiului EGALITĂȚII în drepturi, prevăzut la art.16, alin.(1) din Constituția României și Tratatului de Aderare a României la NATO (privind reconversia profesională a militarilor și polițiștilor disponibilizați). Cu alte cuvinte, se creează o gravă discriminare, inadmisibilă, între personalul beneficiar al unor pensii de serviciu/de stat și ceilalți pensionari din sistemul unitar de pensii publice, în condițiile în care nu există nici o rațiune licită care să justifice această legiferare.
În data de 12 iulie 2023. petiția SCMD a primit răspuns cu privire la faptul că în urma analizei aspectelelor semnalate, Avocatul Poporului a sesizat CCR cuprivire la neconstituționalitatea proiectului de lege Plx nr. 421/2021 în ansamblul său !,, se arata intr-o postare a SCMD pe facebook.