BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Restricții de furnizare a energiei electrice în regiunea Cernăuți

Incepând cu 25 octombrie în regiunea Cernăuți au loc întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Pentru unii consumatori electricitatea este întreruptă fără a fi anunțați în prealabil.

Potrivit autorităților orășenești au fost economisite o treime din volumul de energie electrică. În prezent este un grafic al întreruperilor programate și neprogramate a alimentării cu energie electrică, astfel încât oamenii vor verifica ora și periodicitaea întreruperii curentului electric. În unele raioane ale Cernăuțiului electricitatea este întreruptă pentru o perioadă de două ore sau mai mult, în același timp, unele blocuri locative nu sunt deconectate de la alimentarea cu energie electrică, potrivit informației companiei de distribuție a energiei electrice.

Toți consumatorii de energie electrică au fost împărțiți în 10 grupe și deconectarea electricității se va face în funcție de categoria acestor grupuri de consumatori. Pe site-ul companiei de distribuție și alimentare cu energie electrică ”Oblenergo” puteți introduce date despre localitatea sau strada dvs. din oraș și veți afla graficul întreruperilor programate, în cazul în care adresa dvs. nu este inclusă în acest sistem, reese că blocul locativ sau cartierul nu va fi interrupt de la alimentare cu energie electrică .

La fiecare 4 ore programul întreruperilor este actualizat, a declrat într-un comentariu pentru audiovizualul public Suspilne Cernivtsi, Pavlo Svitailo, directorul pentru dezvoltarea rețelelor electrice al companiei Oblenergo.

Furnizarea de energie electrică nu va fi întreruptă în obiectele infrastructurii critice. La etapa actuală au loc întreruperi programate pentru stabilizarea sistemului energetic din țară, deteriorat în urma bombardamentelor ruse. Anterior, Volodimir Zelenski a anunțat pe Twitter că o treime din centralele electrice au fost distruse din cauza bombardamentelor.