BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Reședința de 250 de apartamente, care a fost supranumită „un colț de rai”, a fost distrusă în urma cutremurului


Renaissance Residence cu 12 etaje și 250 de apartamente, care a fost finalizată în 2013 în districtul Antakya din Hatay, a fost distrusă în urma cutremurului. Deși s-a aflat că sunt mulți oameni sub dărâmături, s-a dezvăluit că o reclamă „un pătrat din cer” a fost folosită pentru reședință.

Potrivit publicației turce  Cumhuriyet ansamblul prăbușit – cunoscut sub numele de „Rönesans Rezidans” (Reședința Renașterea) – avea 12 etaje și 250 de apartamente, iar construcția sa fusese finalizată în 2013, pe Bulevardul İnönü din districtul Antakya din Hatay, a fost distrusă în urma cutremurului de 7,7 grade, din centrul  Kahramanmaraş.

Ziarul Yeni Çağ spune despre ansamblu că era „reședința bogaților”. Potrivit presei turce, acolo locuiau printre alții membri ai echipei de fotbal Hatay Spor – directorul sportiv Taner Savut și fotbalistul Christian Atsu.

 O privire din aer cu drona, arata că imobilul a căzut spre zona în care se află piscina și a avariat o altă clădire de pe stradă. Multe persoane au rămas sub dărâmături . Se estimează că aici ar fi locuit  în jur de 1000 de persoane. În timp ce echipele de căutare și salvare au ajuns în regiune, s-a dezvăluit că firma care a realizat construcția a împărtășit fotografiile reședinței pe rețelele de socializare în 2013 cu mențiunea „un cadru din rai, Rönesans Residence”.