BREAKING NEWSEUROPAINTERNAȚIONAL

Reguli de intrare în pădurile Austriei. Acces INTERZIS timp de 123 de ani

Timp de mai bine de un secol, pădurile austriece au fost spații private, iar intrarea era interzisă publicului larg. Iată de ce și cum Austria a interzis accesul tuturor în pădure şi care este situaţia astăzi.

Pentru oricine locuiește în Austria, o interdicție publică de intrare într-o pădure austriacă pare de neimaginat.

Totuși, în 1852, asta s-a întâmplat cu introducerea Legii Pădurilor Reich.

Dar de ce a fost aplicată legea în primul rând? Și cum și-a recâștigat publicul austriac dreptul de a intra în pădure? Iată ce trebuie să știți.

Legea Pădurilor Reich a intrat în vigoare în întregul Imperiu Austriac la 3 decembrie 1852 şi includea o interdicție generală în păduri.

Motivul legii a fost acela de a proteja pădurile de alte daune după ani de producție de lemn și pășunat pentru animale. Riscul de inundații și avalanșe a fost, de asemenea, crescut ca urmare a condițiilor proaste din păduri.

Obiectivele principale ale Legii au fost protejarea pădurilor împotriva defrișărilor, asigurarea reîmpăduririi, protecția arboretelor forestiere (comunități de arbori) și managementul special pe pante abrupte, teren instabil și de-a lungul albiilor râurilor.

Nu este surprinzător că regulile stricte au funcționat și fac parte din motivul pentru care vasta rețea de păduri a Austriei este atât de bine întreținută astăzi.

Dar aceasta a însemnat că pădurile au devenit spații private timp de 123 de ani – interzicând efectiv publicul pe suprafețe vaste de teren din Austria.

Ce s-a întâmplat în 1975?

În deceniile de după cel de-al Doilea Război Mondial, interesul public pentru accesul la păduri a început să crească, urmat de dezbateri politice pe această temă.

Apoi, la 3 iulie 1975, problema deschiderii pădurilor austriece către publicul larg a fost discutată de guvern în cadrul unei ședințe a Consiliului Național. Rezultatul a fost Forest Act 1975.

O parte a argumentului – condus de Partidul Social Democrat din Austria (SPÖ) – pentru încetarea interdicției de a intra în păduri a fost că Austria era o țară turistică, iar străinilor le plăcea în special să viziteze Republica Alpină pentru peisajul său.

De asemenea, s-a susținut că doar un mic procent din populația austriacă deținea pământ și proprietăți și, prin urmare, a fost nedrept să se interzică intrarea în păduri pe baza dreptului de proprietate.

Dar proprietarii de păduri și Partidul Popular Austriac (ÖVP) și-au exprimat îngrijorarea cu privire la schimbarea legii, în special în ceea ce privește răspunderea proprietarilor pentru întreținere și responsabilitatea pentru sănătatea și siguranța vizitatorilor.

>>> Masacru în diaspora: 535 de muncitori români accidentați sau morți în pădurile din Austria!

Drept compromis, Legea Pădurilor a fost extinsă pentru a include Codul Civil General.

Aceasta a reglementat responsabilitatea pentru starea unei poteci forestiere și a deschis calea pentru ca proprietarii să primească subvenții pentru asigurarea împotriva incendiilor forestiere. Vizitatorii pădurii au fost considerați, de asemenea, răspunzători pentru propria lor siguranță.

În cele din urmă Legea Pădurilor a fost aprobată în unanimitate în Consiliul Național.

Într-o transcriere a ședinței Consiliului Național, Oskar Weihs (SPÖ), ministrul interimar al Agriculturii și Pădurilor de atunci, a declarat: „Conform noii legi a pădurilor, nimănui nu i se poate interzice intrarea și rămânerea în pădure”.

Astfel, pădurile austriece au fost deschise publicului pentru recreere.

Care sunt astăzi regulile de intrare într-o pădure în Austria?

Aproximativ 48% din teritoriul Austriei este acoperit de păduri și, teoretic, oricine poate intra în pădure în orice moment. Există însă câteva reguli.

Conform Legii Pădurilor din 1975, autoritățile pot impune interzicerea accesului în anumite zone. De exemplu, dacă copacii sunt curățați sau au loc lucrări de întreținere, acest lucru ar putea fi un pericol pentru oameni.

Accesul în zonele de reîmpădurire poate fi, de asemenea, restricționat până când copacii au atins 3 metri înălțime.

În plus, campingul, ciclismul (inclusiv ciclismul montan) și conducerea vehiculelor de-a lungul potecilor forestiere nu sunt permise decât dacă proprietarul a acordat permisiunea.

În plus, legea prevede că panouri informative trebuie montate în zonele publice în conformitate cu Ordonanța de marcare forestieră (Forstliche Kennzeichnungsverordnung) pentru a informa vizitatorii despre orice închideri sau reguli.

Sursa: Ministerul AgriculturiiThe Local, ZiarulRomanesc.at