CRYPTO

Reglementarea DAO în Australia: Probleme și soluții

Pentru ca DAO-urile să poată fi reglementate în mod corespunzător, trebuie adoptate anumite legi, ceea ce guvernul australian urmărește să realizeze.

Legiuitorii din Australia doresc să reglementeze organizațiile autonome descentralizate (DAO). În această serie de trei părți, Oleksii Konashevych discută despre riscurile de înăbușire a fenomenului emergent al DAO-urilor și despre posibilele soluții.

La 21 martie 2022, în timpul Blockchain Week Australia, senatorul australian Andrew Bragg a făcut câteva declarații interesante, una dintre ele fiind despre intenția legiuitorilor de a introduce reglementări pentru organizațiile autonome descentralizate.

Planul senatorului
Așadar, ce a spus senatorul Andrew Bragg?

„Organizațiile autonome descentralizate pot înlocui companiile. Ar putea fi cea mai importantă evoluție de la prima societate pe acțiuni care a apărut la Bursa din Amsterdam în 1602.”

El a continuat: „Dacă acest lucru nu îi face pe factorii de decizie să asculte, poate că acest lucru o va face. Având în vedere că DAO-urile sunt recunoscute ca parteneriate, nu ca societăți, acestea nu sunt obligate să plătească impozit pe profit. Impozitul pe societăți a reprezentat 17,1% din totalul veniturilor guvernamentale ale Commonwealth-ului. Dependența noastră de impozitul pe venitul companiilor este nesustenabilă”. Bragg a adăugat: „DAO-urile reprezintă o amenințare existențială la adresa bazei de impozitare și trebuie să fie recunoscute și reglementate de urgență.”

Pe site-ul său, puteți găsi o versiune extinsă a declarației, în care senatorul prezintă câteva cifre economice în sprijinul concluziilor sale.

În acest moment, ar trebui să precizez că partenerii unui parteneriat plătesc impozite, dar separat: Persoanele fizice plătesc impozit pe venit, iar companiile din parteneriat plătesc în continuare impozit pe profit, ca orice altă companie normală.

Apoi, senatorul clarifică ce aspecte ale OAD-urilor, mai exact, intenționează guvernul să reglementeze: „Recunoscând faptul că OAD-urile sunt autoreglementate și transparente, cu un sistem de guvernanță încorporat”.