BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Regiunea Cernăuți: 43 de bărbați de vârsta mobilizării au fost opriți ”cu focuri de avertisment”

În ultimele 3 zile, în regiunea Cernăuți au fost reținuți 43 de bărbați de vârsta mobilizării. Aceștea intenționau să treacă ilegal frontiera cu România și Moldova.

Cel mai mare număr al bărbaților au fost rețiuți în zonele muntoase ale frontierei dintre Ucraina și România, a declarat într-un comentariu pentru audiovizualul pubic Suspilne, ofițerul de presă al Detașamnetului de frontieră Cernăuți, Konstantin Lisnik.

În unele situații, bărbații au fost opriți cu focuri de avertisment în plan vertical, alții au fost depistați  cu ajutorul ”capcanelor foto”. În total, în zilele de 29, 30 septembrie și 1 octombrie, au fost reținuți 43 de barbați.

În noaptea de 30 septembrie, grănicerii de la punctul Seleatin au oprit cu focuri de avertisment doi bărbați din regiune, care, probabil, intenționau să treacă ilegal granița. Grănicerii de la punctele Șiobenî, Porubno, Herța, Mămăliga și Chelmenți au reținut încă 41 de persoane. Acești bărbați erau originari din regiunile Dnipropetrovsk, Kiev, Harkiv, Vinița, Rivne, Odesa și Herson. Persoanele reținute au fost aduse la unitățile de grăniceri. Pentru trecerea ilegală a frontierei, infractorilor vor plăti amendă sau vor fi arestați pentru o perioadă de 15 zile, arata presa din Regiunea Cernăuți.