BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Regina Elisabeta a II-a condusă pe ultimul drum. Slujba de înmormântare s-a încheiat

Regina Elisabeta a II-a este  condusă pe ultimul drum, astăzi, în cadrul unor ceremonii impresionante ce au loc la Londra.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a doua. Evenimentele au început la 12.44, ora României, și se termină la ora 21.30. Lideri din întreaga lume sunt prezenți la funeraliile Reginei. Joe Biden este deja în Londra, împreună cu soţia sa, Jill Biden. Și Klaus Iohannis participă la funeraliile reginei, dar și principesa Margareta a României. Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment, ulterior șeful statului se va deplasa in SUA, la New York, la a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, apoi la San Francisco, unde se va întâlni cu membri ai comunității românești.Mii de oameni s-au adunat pe o întindere de aproximativ cinci kilometri, în apropiere de Castelul Windsor. Procesiunea cu sicriul reginei este de așteptat să treacă pe aici abia după-amiaza.

https://www.youtube.com/watch?v=9Auq9mYxFEE

Sicriul Reginei a fost condus în afara Abației Westminster. A început procesiunea spre Wellington Arch, pe străzile Londrei, timp în care celebrul clopot din turnul cu ceas – Big Ben sună la câte un minut. Sunt trase salve de foc din Hyde Park, în fiecare minut. Membrii familiei regale continuă procesiunea în mașini.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.