BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani | Regele Charles al III-lea va prelua coroana și tronul

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 ani, la castelul Balmoral din Scoția.

Știrea a fost anunțată de CNN.

Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele (Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, regina va beneficia de funeralii de stat complete iar cetățenii vor avea ocazia de a-și lua adio de la suverana care a domnit mai bine de 70 de ani.CNN relatează despre oameni în lacrimi adunați în fața porților Palatului Buckingham, după anunțul decesului suveranei în vârstă de 96 de ani și despre faptul că în mulțime s-a auzit imnul „God Save the Queen” (Dumnezeu s-o mântuiască pe Regină).

Tot CNN notează că site-ul Casei Regale britanice și-a schimbat în negru fundalul după anunțul oficial al decesului, fiind temporar indisponibil.

Prima pagină afișează o imagine-omagiu a suveranei defuncte și reia comunicatul oficial de la Palatul Buckingham