BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Regele Angliei deține „Casa albastră” din Viscri, Transilvania

„Casa albastră” din Viscri, județul Brașov, deținută de viitorul rege al Marii Britanii, Charles, are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie, iar decorul este inedit.

Charles deține un număr mare de proprietăți în întreaga lume, iar una dintre cel mai puțin cunoscute este „Casa albastră”, pe care a cumpărat-o în 2006 în România, după ce a vizitat țara noastră și a fost fermecat de zonele rurale, potrivit La Nacion.

Prințul de Wales a venit pentru prima oară în România în 1998 și s-a îndrăgostit de peisajele de aici și de satele românești. Opt ani mai târziu, când a apărut o oportunitate imobiliară, nu a stat pe gânduri: fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat o casă în Viscri, un mic sat din Transilvania,

 

Imobilul este cunoscut sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii pereților săi exteriori. La prima vedere, nu pare a fi genul de proprietate de care ar fi interesat un chip regal, cu toate acestea, casa are spații mari, care au fost refăcute pentru a răspunde cerințelor noului proprietar.

„Casa albastră” care are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie, a funcționat până în 2021 a funcționat ca pensiune.

În anul 2022, administratorii casei au transmis că proprietatea poate fi vizitată de turiști. Proprietatea găzduiește din luna iulie două expoziții: expoziția de artă și carte botanică Transylvania Florilegium și expoziția de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.

În afară de casa din Viscri, prinţul Charles mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, judeţul Covasna, care este, de asemenea, deschisă turiştilor.