BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Regatul Unit, Statele Unite și Canada au promis Ucrainei artilerie suplimentară

În urma unei videoconferințe, liderii celor trei state – Statele Unite, Marea Britanie și Canada – au declarat că intenționează să furnizeze Ucrainei arme grele, inclusiv artilerie.

Potrivit CNN, președintele american Joe Biden a răspuns afirmativ la întrebarea jurnalistului dacă intenționează să ofere Ucrainei mai multe arme de artilerie. Același lucru a spus și premierul britanic Boris Johnson în timpul unui discurs în Camera Comunelor.

La rândul său, premierul Canadei Justin Trudeau le-a spus reporterilor despre furnizarea de artilerie grea către Kiev și a promis că va oferi detalii în zilele următoare.

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru ideea de a înarma Ucraina în cadrul unei conferințe de presă în urma unui apel video.

Însă, potrivit acestuia, Berlinul aproape că nu mai are arme, așa că va ajuta Kievul să semneze acorduri cu producătorii de arme, în special privind arme antitanc și antiaeriene.

Anterior, s-a raportat că prim-ministrul Italiei Mario Draghi a confirmat disponibilitatea statului de a furniza arme Ucrainei, în ciuda opoziției unor forțe politice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu