ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Refugiatii vor fi cazati la pensiuni si hoteluri. Si primăriile se vor implica in cazarea acestora

In timp ce ucrainenii si romanii din  Bucovina de Nord nu au niciun plan de a parasi tara, autoritatille romane isi fac planuri pentru primirea refugiatilor. La nivel central au fost dispuse masuri care ulteriori, au fost transpuse in teritorii.

Suceava: Refugiatii vor fii cazati la pensiuni si hoteluri. Si primăriile se vor implica in cazarea acestora. În conformitate cu planul întocmit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pe plan local  in Suceava , sustine conducerea Prefecturii a fost realizată identificarea unor posibile locuri de amplasare a taberei mobile care este în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

,,ISU va asigura echipamente (corturi, paturi, perne, pături, cearșafuri, surse de curent electric, tot ce permite cazarea temporară a unor cetățeni) pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore.  De asemenea, au fost identificate și alte spații de cazare, astfel încât să fim în măsură a gestiona un eventual aflux de refugiați din țara vecină, pe teritoriul județului. Aceste spații de cazare, verificate în prealabil de personalul din cadrul ISU, vor fi puse la dispoziție fie de autoritățile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condițiile minime în vederea cazării refugiaților,, arata conducerea Prefecturii.

Ce mai sustine prefectul liberal:

În același timp, analiza efectuată împreună cu structurile implicate în gestionarea unui eventual aflux de refugiați a avut în vedere și asigurarea atât a asistenței medicale, cât și a celei psihologice ce trebuie acordată acestor persoane, luând în considerare traumele emoționale la care sunt supuse.

Este evident că nu ne dorim să fim puși în situația de a pune în practică planurile pe care le avem, ne dorim ca situația din țara vecină să revină la normal, dar la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiații care vor solicita ajutor pe teritoriul țării noastre să-l și primească.

Funcție de evoluția situației, vom comunica prin intermediul dvs. informațiile de interes pentru opinia publică.