BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Refugiații ucraineni din Italia primesc 30 de euro pe zi și asigurare gratis pentru mașină

30 de euro pe zi pentru refugiații din Italia: ordinul Protecției Civile, de alocare a resurselor necesare primirii refugiaților din Ucraina. Se alocă 30 euro pe zi sau 600 de euro pe lună pentru cei cu cazare independentă, pe o perioadă de trei luni începând de la intrarea în Italia, până la 31 decembrie a acestui an.

Un total de 71.940 de refugiați ucraineni au sosit în Italia de la începutul războiului. Potrivit datelor Ministerului de Interne, sunt 37.082 femei, 6.661 bărbați și 28.197 minori. Majoritatea refugiaților se îndreaptă către Milano, Roma, Napoli și Bologna.

Guvernul a pus la dispoziție un total de 428 de milioane pentru primirea ucrainenilor.

Majoritatea sunt cazați la membrii familiei și cunoscuți, dar unii și-au găsit cazare la familii italiene. Apoi sunt cei care au fost îngrijiți de asociațiile de voluntari, și cei care se află în structurile sistemelor Cas și Sai ale ministerului de Interne.

600 euro pe lună, 900 pentru familii

Pentru aproximativ 60 de mii de persoane care și-au găsit cazare autonomă, și beneficiază de protecție temporară, este prevăzută o contribuție de 600 de euro pe lună, până la maximum 900 pe familie, pe o perioadă de trei luni de la intrarea în Italia până la 31 decembrie a acestui an.

Decretul ucrainean a extins, de asemenea, numărul locurilor de primire activate prin sectorulde voluntariat şi de către institutele religioase până la maximum 15.000. Pentru recepția în această rețea se va aloca o taxă de 30 de euro pe zi de persoană. Dacă familiile sunt găzduite, va exista sprijin pentru cheltuielile efectuate, cum ar fi facturile sau cumpărăturile, scrie fanpage.it.

Asigurare gratis pentru vehiculele refugiaților ucraineni

Multe mașini din Ucraina au intrat în Italia fără carte verde sau asigurare de răspundere civilă valabilă pentru autovehicule. De aici decizia UCI (Oficiul Central Italian), în acord cu ANIA (Asociația Națională a Societăților de Asigurări) a decis să emită polițe RC Auto gratis cu durata de 30 de zile pentru refugiații care le solicită, potrivit portalului assicurazioni.segugio.it.

Tot în favoarea refugiaților care au ajuns în Italia cu un vehicul privat, Departamentul Protecției Civile a dispus scutirea totală de la plata taxei de autostradă începând cu 14 martie.

Pentru a beneficia de scutirea de plata autostrăzii, trebuie prezentat un document care atestă cetățenia ucraineană la cabina de taxare cu operator, precum și comunicarea datei de intrare în Italia și predarea formularului de autocertificare corespunzător completat. Pe de altă parte, nu se poate aplica nicio facilitare dacă tranzitul are loc pe porțile Telepass.

sursa:gazetaromaneasca.it