GENERAL

Refugiatii care intra prin PCTF Siret pot fi găzduiți in mai multe locuri din judetul Suceava.Transport gratuit asigurat

În judeţul Suceava, orașul Siret, refugiaţii au opţiunea de a fi găzduiţi la schitul din oraș, unde pot veni aproximativ 20-30 de persoane. Părintele din Siret a spus că va suplimenta numărul de locuri în cazul în care va fi nevoie. Tot în Siret, refugiaţii pot fi găzduiţi de Uniunea Ucrainienilor.

Transport gratuit pentru refugiaţii care intră în România pe la Vama Siret

Refugiaţii care intră în România pe la Vama Siret beneficiază de transport gratuit atât ziua, cât și noaptea, către gări sau autogări cu autocare puse la dispoziţie de către firma de transport Romfour.

De asemenea, pentru cazare în zona Siret, refugiaţii pot apela la nr. de tel. 0741788788 ( Ion, persoană fizica, oferă ajutor refugiaţilor). Transport din Vama Siret către Iași – 0742959530.

Cazare oraș Milișăuţi, Suceava (Sala de sport Milișăuţi) – 0746189315.

Refugiaţii ucrainieni se pot caza la hotelul Mandachi din Suceava. Hotelul este plin în acest moment, însă va fi pusă la dispoziţie și sala de evenimente pentru a găzdui refugiaţi.

În judeţul Botoșani, refugiaţii pot fi cazaţi în hoteluri și pensiuni. De asemenea, pot fi găzduiţi în școli, săli de sport și cămine. Dacă va fi nevoie, va fi amplasată și o tabără mobilă pentru refugiaţi.