SPORT

Reflectoarele olimpice se îndreaptă din nou spre China pentru o ediție a Jocurilor cu tentă COVID

BEIJING (AP) – Cu mult înainte ca pandemia globală să răstoarne sportul și lumea în general, Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 s-au confruntat cu probleme tulburătoare.

A început cu faptul că aproape nimeni nu dorea să le găzduiască.

Beijingul a ajuns să rezolve această problemă, dar numai după ce patru orașe europene s-au gândit la asta și au renunțat, în principal din cauza cheltuielilor și a lipsei de sprijin public. În cele din urmă, a fost o cursă între două țări autoritare. CIO a ales la limită capitala Chinei și munții săi înconjurători, în mare parte secetoși, în detrimentul unei candidaturi din Kazahstan. „Este într-adevăr o alegere sigură”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach, după scrutin.

La aproximativ șapte ani de la acel vot fatidic, lumea va afla dacă Bach a avut dreptate. Începând cu ceremonia de deschidere de vineri, care va avea loc pe stadionul Cuibul de pasăre, care are o rețea de zăbrele, lumina reflectoarelor va fi îndreptată asupra Chinei, o țară cu un istoric al drepturilor omului care îi deranjează pe mulți, cu un guvern autoritar și cu o politică de „toleranță zero” în ceea ce privește COVID. În centrul atenției se va afla ceea ce se anunță a fi cea mai închisă, mai strict controlată și mai greu de navigat Olimpiadă din istorie.

sursa articol: apnews.com