BREAKING NEWSECONOMIC

Recomandare oficială de interzicere a aplicației TikTok pentru funcționarii publici din România! DNSC o va trimite instituțiilor de stat

Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) a luat decizia, în cadrul unei ședințe susținute miercuri, de a recomanda oficial interzicerea folosirii aplicației TikTok pe telefoanele de serviciu a funcționarilor publici din România.

Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică dă recomandare de a interzice aplicația TikTok pentru cei care lucrează în instituțiile statului. Și aici putem vorbi de la angajați până la demnitari și politicieni.

Mâine, Direcția Națională de Securitate Cibernetică (DNSC), va emite recomandarea de interzicere a TikTok-ului. Așadar, aceasta va ajunge la instituțiile publice.

Trebuie spus faptul că măsura nu se aplică celor din mediul privat. Nu se aplică, de asemenea, nici telefoanelor personale ale bugetarilor, însă se recomandă ca această aplicație să fie să nu mai fie descărcată pe telefoanele de lucru.

Toată inițiativa a pornit de la Ministerul Cercetării și Digitalizării, care a spus că nu este o aplicație sigură. Au fost ridicate semne de întrebare cu privire la confidențialitatea cu care sunt păstrate datele pe care această aplicație le le colectează.

De asemenea, este o decizie care a fost luată și la nivel European. Parlamentul European, Comisia Europeană, au interzis aplicația pe telefoanele de lucru ale angajaților.

Aplicaţia, folosită inclusiv de persoane publice şi politice din România, a câştigat deosebită popularitate încă din timpul pandemiei. În ultimii 2 ani, numărul de utilizatori a crescut cu 70% pe plan local.