POLITIC

Reactia PSD la decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă

Partidul Social Democrat (PSD) a reacționat ferm la decizia Curții Constituționale de a invalida candidatura doamnei Diana Șoșoacă, subliniind dreptul fundamental al oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. PSD afirmă că orice competiție electorală trebuie să fie decisă prin vot popular, considerând votul cetățenilor ca fiind suveran într-o democrație.

Partidul solicită Curții Constituționale să prezinte rapid motivele care au stat la baza acestei decizii, sperând că argumentele vor fi solide și temeinice. De asemenea, PSD avertizează că acuzațiile de intruziune politică în deciziile CCR, formulate de diverse partide sau candidați, reflectă un dispreț profund față de ordinea constituțională și statul de drept din România.

„Este rușinos să aduci acuzații politice în spațiul public care denotă o înțelegere precară a mecanismelor democratice”, au declarat reprezentanții PSD, subliniind că independența justiției nu poate fi compromisă în favoarea intereselor electorale de moment. În plus, PSD reamintește colegilor de Coaliție importanța rolului ministrului Justiției în apărarea ordinii de drept și a drepturilor cetățenești.