BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Reacţia Kremlinului după atacul de la o şcoală din Rusia, soldat cu 15 morţi. Atacatorul purta haine cu simboluri naziste

Bilanţul atacului armat comis luni într-o şcoală din oraşul Ijevsk, capitala Udmurtiei (centrul Rusiei), a crescut la 15 morţi, preşedintele rus Vladimir Putin denunţând un ‘act inuman’, potrivit Reuters şi AFP,

Potrivit Comitetului de anchetă rus – instanţa însărcinată cu principalele investigaţii penale în Rusia – atacatorul s-a sinucis‘Preşedintele regretă profund decesul persoanelor şi copiilor în această şcoală unde a avut loc un atentat terorist’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.

Potrivit ultimelor informații,numărul morților din împușcături la școala din Izhevsk crește la 15, 24 de persoane rănite – anchetatori.

Numărul deceselor în urma împușcăturii din școală din Izhevsk a crescut la 15 persoane, inclusiv 11 copii, în timp ce 24 de persoane au fost rănite, inclusiv 22 de minori, a declarat luni Comitetul de Investigație pentru TASS.

Suspectul purta haine cu simboluri naziste

Suspectul purta un hanorac ‘negru’ pe care era imprimat un simbol nazist şi o cagulă’ pe cap, potrivit anchetatorilor, care au stabilit şi identitatea atacatorului: un fost elev al acestei şcoli, Artiom Riazenţev, născut în 1988, se menţionează într-un comunicat separat al Comitetului de anchetă. ‘Verificăm dacă el a fost adeptul poziţiilor neofasciste şi ideologiei naziste’, potrivit anchetatorilor. Un bilanţ precedent al victimelor anunţat de Comitetul de anchetă consemna nouă morţi, între care cinci copii.

Anchetatorii au dat publicităţii o înregistrare video care arată corpul unui individ lungit la pământ, cu sânge în jurul capului, îmbrăcat într-un hanorac negru cu o svastică roşie imprimată pe haină.  ‘Poliţiştii au găsit cadavrul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis’, a adăugat ministerul. Tragedia a avut loc în cursul dimineţii la Şcoala nr.88 din Ijevsk, oraş situat chiar la vest de Munţii Ural, lanţul muntos care desparte Rusia europeană de cea asiatică. În acest oraş se află uzinele producătoare de puşti de asalt Kalaşnikov.

Ce se știe despre trăgător – Atacatorul purta două pistoale și o cantitate mare de muniție. El era îmbrăcat într-un tricou negru cu simboluri naziste și un cagoua, a spus Comisia de anchetă. A pictat cuvântul „Ură” cu durere roșie pe reviste. – Potrivit Gărzii Naționale, pistoalele erau traumatizante, dar modificate pentru a trage cu muniție reală. – Identitatea atacatorului este investigată; nu avea acte asupra lui. Investigație și ajutor – Ministerul regional al Sănătății a creat o linie telefonică telefonică după incident. Departamentul regional al Ministerului pentru Situații de Urgență a creat și o linie telefonică proprie. – Comisia de anchetă a deschis dosare penale pentru acuzații de ucidere a două sau mai multe persoane și deținere ilegală de arme de foc. – Ancheta va fi efectuată de aparatul central al Comitetului. – Ministerul rus al Educației a trimis un grup de angajați la Izhevsk. – Ministerul rus al Sănătății a trimis un grup de specialiști federali la Izhevsk pentru a oferi ajutor victimelor. – A fost declarată zi de doliu în Udmurtia pe 2 septembrie