BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Război Ucraina. NATO va livra tehnică anti-drone Kievului

Jens Stoltenberg a declarat că statele NATO vor oferi tehnică de interceptare și contracarare a dronelor rusești. Anunțul vine în co textul în care Ucraina a cerut mai multe sisteme de apărare aeriană, după ce Rusia a înmulțit atacurile cu drone.

Acest lucru vine în contextul în care Ucraina le-a cerut aliaților săi să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană și muniție, după ce Rusia și-a intensificat utilizarea „dronelor kamikaze” în atacul brutal împotriva țării.

Aliații NATO „furnizează sisteme avansate, inclusiv artilerie, apărare aeriană și vehicule blindate”, a declarat Stoltenberg.

„Le mulțumesc tuturor aliaților pentru contribuțiile lor semnificative și îi îndemn să continue să intensifice eforturile. De asemenea, furnizăm combustibil, îmbrăcăminte de iarnă și provizii medicale în cadrul pachetului cuprinzător de asistență al NATO”, a adăugat el.

„În cadrul acestui pachet, NATO va livra în scurt timp Ucrainei echipamente anti-drone cu sute de dispozitive de bruiaj al dronelor, care pot ajuta la ineficiența dronelor de fabricație rusă și iraniană. Și pentru a proteja poporul ucrainean și infrastructura critică”, a continuat el.

Stoltenberg a mai spus că, pe termen mai lung, NATO va ajuta, de asemenea, „Ucraina să facă tranziția de la echipamente din epoca sovietică la echipamente NATO moderne”.