CRYPTO

RAPROT!-62% dintre brazilieni consideră că Crypto este viitorul finanțelor

Potrivit unui raport realizat de bursa de criptomonede Kucoin, peste jumătate din populația adultă braziliană crede că în viitor cripto vor prelua rolul de depozit de valoare și mijloc de plată.

Brazilia, care este a șasea cea mai populată țară din lume, a suferit o lovitură economică, inflația dublându-se în ultimul an, ajungând la 10% pe an. În plus, o mare parte a populației adulte rămâne nebancarizată sau subbancarizată, ceea ce contribuie la trecerea unei mari părți a populației la criptomonede.

„Inflația în creștere din țară a forțat 62% dintre investitorii brazilieni în criptomonede să considere criptomonedele ca fiind „viitorul finanțelor”, în timp ce 53% consideră criptomonedele ca fiind o modalitate fiabilă de a stoca valoarea activelor lor.” În raport se arată.

Raportul a mai arătat că 34,5 milioane de brazilieni, care reprezintă 26% din populația cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, au operat criptomonede în ultimele șase luni. Unul din șase investitori brazilieni în criptomonede alocă mai mult de 90% din portofoliul lor de investiții în criptomonede, până la 75% dintre investitori schimbându-și fiat-ul cu cripto în fiecare lună.

În general, 64% dintre investitorii în criptomonede din Brazilia au declarat că intenționează să își majoreze investițiile cu 20%, dezvăluind că iau în considerare posibilitatea de a investi în cripto.

Majoritatea investitorilor în cripto din țara sud-americană se așteaptă să obțină randamente ridicate din cripto pe termen lung, alții căutând doar să își îmbunătățească condițiile de trai. Aproximativ 36% se bazează pe cripto pentru a-și completa alte surse de venit.

Acestea fiind spuse, în ciuda faptului că adoptarea cripto a atins un punct de cotitură în Brazilia, raportul a concluzionat că este nevoie de educație în materie de investiții pentru majoritatea utilizatorilor de cripto. 33% dintre cei intervievați au declarat că nu sunt siguri de semnalele pieței, în timp ce 27% nu înțeleg cum funcționează cripto.

În condițiile în care capitalizarea pieței cripto a ajuns la 3.000 de miliarde de dolari în 2021, după ce Bitcoin a atins un maxim istoric de 68.000 de dolari în noiembrie, devenind astfel activul cu cea mai bună performanță din ultimul deceniu, criptomonedele au înregistrat o rată de adopție parabolică, o tendință care va continua, mai ales în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Conform unui raport realizat de Gemini, 41% dintre proprietarii de cripto-monede la nivel global au făcut prima achiziție de cripto-monede în 2021, 54% dintre brazilieni spunând că au cumpărat prima cripto-monedă anul trecut. Cererea de cripto în această regiune din America Latină a determinat astfel diverse burse de cripto, inclusiv Binance și Coinbase, să ia în considerare Brazilia ca un mare premiu în 2022, Bybit, cu sediul în Dubai, anunțându-și intrarea joi, 28 aprilie.