SĂNĂTATE

Rafila, după ce a îndemnat românii să meargă repede să-și ia pastilele de iod: „Nu există informații despre un incident nuclear”

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății a revenit cu precizări după ce le-a spus românilor să meargă „cât mai repede” să-și ia pastilele de iod. Oficialul spune că nu există informații despre un incident nuclear.

„Eu am încercat să răspund unei întrebări a unui jurnalist, Noi am rezolvat problema organizatorică de acum o lună și jumătate. Pastilele nu trebuie luate preventiv, ci trebuie administrate doar dacă apare un incident nuclear. Persoanele de până în 40 de ani pot merge la medicul de familie pentru rețetă, după care merg la farmacii pentru ridicarea pastilelor. După 40 de ani există risc de hipotiroidie.

Noi am început de o lună și jumătate această campanie, dar foarte puțini au mers să-și ridice pastilele. Nu există informații despre un incident nuclear.Prefer să adoptăm un comportament responsabil, preventiv pentru că, în cazul unei crize, timpul va fi foarte scurt. Pastilele sunt gratuite, iar costul unei pastile este sub un leu. Au fost produse de Antibiotice iași”, a declarat Alexandru Rafila, luni seara, la un post TV.