ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Rachete de ultimă generație, construite în România, la Ploiești: memorandumul care dă UNDĂ VERDE proiectului, semnat astăzi

Rachete SkyCeptor interceptoare de ultimă generație vor fi construite în România. În acest sens, chiar în aceste momente se semnează memorandumul între autoritățile române și o companie din Statele Unite. La eveniment sunt prezenți minștrii Apărării Vasile Dâncu și cel al Economiei Florin Spătaru.

Este un pas foarte important pe care îl face România prin construirea rachetelor SkyCeptor interceptoare de ultimă generație, având, totodată, ocazia  le testeze pe teren propriu.

Concret, aceste rachete sunt optimizate pentru a doborî rachetele balistice și de croazieră cu rază scurtă și medie de acțiune, dar și alte amenințări avansate. 

Grupul american este implicat în mai multe planuri în dezvoltarea capacităților militare ale României.

„Sunt bucuros sa particip in calitate de beneficiar la un eveniment pe care l-as dori multiplicat de zeci, poate de sute de ori. Ma bucur ca Ministerul Economiei a inceput o activitate de a audita ce a avea noi in industria de Aparare (…). Se spune ca razboaiele, din nefericire, se intampla, dar au si putine efecte benefice. Acelea ca accelereaza istoria. Sunt bucuros ca Electromecanica Ploiesti poate fi un partener pentru un partener atat de importanta pe piata internationala a Apararii”, a declarat Vasile Dâncu, ministrul Apărării, cu ocazia semnării memorandumului.