BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Qatarul susține că nu are absolut nicio implicare în scandalul din Uniunea Europeană

Qatarul a reiterat duminică că guvernul nu are nicio implicare în cazul de corupţie investigat în Uniunea Europeană.

Qatarul a reiterat duminică că ţara neagă orice implicare într-un caz de corupţie investigat de autorităţile belgiene, care implică persoane legate de Parlamentul European, transmite Reuters.

Autorităţile belgiene au pus sub acuzare patru persoane legate de Parlamentul European, din cauza acuzaţiilor că gazda Cupei Mondiale, Qatar, le-a oferit bani şi cadouri pentru a influenţa luarea deciziilor. Qatarul a negat anterior orice faptă greşită.

O declaraţie de duminică a unui diplomat din misiunea Qatarului la Uniunea Europeană a spus că ”prejudecăţile” au determinat Parlamentul să voteze joi pentru suspendarea tuturor lucrărilor privind legislaţia care implică Qatarul şi interzicerea acesului reprezentanţilor acestei ţări la sediul său.

Suspendarea afectează legislaţia legată de liberalizarea vizelor, un acord de aviaţie UE-Qatar şi vizitele planificate, până când acuzaţiile vor fi confirmate sau respinse.

”Decizia de a impune o astfel de restricţie discriminatorie… va afecta negativ cooperarea regională şi globală în materie de securitate, precum şi discuţiile în curs despre sărăcia energetică şi securitatea globală”, a spus diplomatul.

Qatarul a fost ”criticat şi atacat exclusiv” în cadrul anchetei şi a fost profund dezamăgit de faptul că guvernul belgian ”nu a făcut niciun efort să se angajeze cu guvernul nostru pentru a stabili faptele”, se arată în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Belgian al Justiţiei nu a comentat imediat acest lucru. Ministerul a declarat miercuri că serviciul său de informaţii a lucrat îndeaproape cu alte ţări europene timp de mai bine de un an pentru a dezvălui scandalul de corupţie.